ανακοινώσειςεκδηλώσεις

Μια επιτυχημένη ημερίδα εν όψει της 3ης Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

0

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας), πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: « Το Διαδίκτυο ως μέσο Κοινωνικής Ένταξης και Εργαστηριακής/ Ακαδημαϊκής Ενσωμάτωσης των Ευάλωτων Ομάδων και των Ατόμων με Αναπηρίες, Ψηφιακό Αποτύπωμα, Ψηφιακός Εαυτός, Οικουμενικότητα και Εξάρτηση από το Διαδίκτυο».
Αρχικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄ , κ. Γιαννόπουλος Ελευθέριος καλωσόρισε το πλήθος των παρευρισκόμενων και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Ιδιαίτερη αναφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έκανε η κ. Ζαμπάρα Ελένη- Φιλόλογος, φίλη της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄ επί σειρά ετών και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Ομιλητής της ημερίδας κ. Παπάνης Ευστράτιος- Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανέπτυξε το θέμα της ημερίδας διεξοδικά και προκάλεσε το κοινό σε διάλογο με τις αναφορές του στο τόσο επίκαιρο και σημαντικό θέμα του Διαδικτύου.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ξανά η κ. Ζαμπάρα Ελένη, η οποία αναφέρθηκε στο ΄΄ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ΄΄, του Μάνου Χατζιδάκι, περνώντας στους παρευρισκόμενους πολύ ωραία μηνύματα!
Η όμορφη και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με video από τις δράσεις των ωφελούμενων στη Δομή, αλλά και διασκευασμένο video με το ΄΄ ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ΄΄.
 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους:
 
-Ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τριάντης- Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου- Στράτου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό.
-Η Περιφερειακή Σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων κ. Βούλγαρη Αμαλία, η οποία εκπροσώπησε τον κ. Φαρμάκη Νεκτάριο, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
-Τον κ. Μαυρομμάτη Αθανάσιο, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε στενή συνεργάτης του γραφείου του.
– Η κ. Κατσαρή Κων/να, Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.
-Ο κ. Παπαθανάσης Αθανάσιος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλ/νιας- Μέλος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ.
 
Εκπρόσωποι φορέων:
 
-Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Δήμου Αγρινίου ΄΄Γελαστή Πολιτεία΄΄, κ. Κοντοδήμα Μ., κ. Σταθοπούλου Ι., κ. Φωτάκη Β.
-Παναγία Ελεούσα, κ. Διονυσία Σαμαντά- Πρόεδρος του Δ.Σ.
-ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, κ. Λαμπρινή Κολοβού- Πρόεδρος του Δ.Σ.
-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- τμήμα Αγρινίου, κ. Τσιρογιάννη Θεοδώρα, Κοινωνική Λειτουργός
-Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Φελέκη Νεκταρία, Κοινωνική Λειτουργός
 
Χορηγός της εκδήλωσης:
EAR PLUS Αγρινίου
Ακουστικά Βαρηκοΐας
Ανδρέας Ηλ. Φελώνης
 
Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΑΧΕΛΩΟΣ T.V.
Aitoloakarnania Best.gr
Agriniotimes
Antenna-star
Agriniopress
Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους και συμπολίτες μας για την παρουσία τους σε μία ακόμη εκδήλωση της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄.

Επίσκεψη μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγρινίου στην ”Ηλιαχτίδα” μας.

Previous article

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.