ανακοινώσεις

ΜΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΄΄ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ΄΄- («Παραμύθι από Ζάχαρη»- Δήμος Αγρινίου)

0
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:15 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, άλλη μια εκδήλωση της ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ’’ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!!!
Σε συνεργασία με τα Κέντρα Ξένων γλωσσών ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και ενταγμένο στις εκδηλώσεις «Παραμύθι από Ζάχαρη», παρουσιάστηκε σε αγγλοελληνική διασκευή από τα Κ.Ξ.Γ. ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄, το θεατρικό παραμύθι «ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ», της βραβευμένης συγγραφέως και παιδαγωγού κ. Ευτυχίας Πατσιαλού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα από τα παιδιά της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄ και στη συνέχεια οι μαθητές των Κ.Ξ.Γ. ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄, περιηγήθηκαν στον χώρο σκορπίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Μέσα σε αυτό το άκρως γιορτινό περιβάλλον, η κ. Έφη Τσιακανίκα, εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου, καλησπέρισε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στους συντελεστές της όμορφης θεατρικής παράστασης.
Στη συνέχεια η κ. Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, καλωσόρισε και αυτή με την σειρά της τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Παραμύθι από Ζάχαρη», που υλοποιούνται για ένατη συνεχή χρονιά από το τμήμα της μαζί με τους συνεργάτες της.
Εμφανώς συγκινημένη ανέφερε: «όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου είναι υψηλών προδιαγραφών, αλλά κάποιες είναι ξεχωριστές, όπως η σημερινή. Τα παιδιά της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄ και των Κ.Ξ.Γ. ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄, ήρθαν ενωμένα για την αποψινή εκδήλωση, και αν αυτό δεν είναι εξαιρετικό, τότε τι είναι;»
Συνεχίζοντας η κ. Παπαγεωργίου απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στην ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄, διότι το έργο της κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και φέτος βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν παρέλειψε να πει ένα μεγάλο μπράβο και στα Κ.Ξ.Γ. ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄, γιατί «δεν στηρίζονται μόνο στο παιδαγωγικό τους έργο, αλλά συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας».
Τέλος η κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην βραβευμένη συγγραφέα και παιδαγωγό κ. Ευτυχία Πατσιαλού και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η κ. Ζαμπάρα Ελένη, μέλος του Δ.Σ., η οποία έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄, και ευχαρίστησε τα Κ.Ξ.Γ. ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄ για την πολύ όμορφη συνεργασία και ιδιαίτερα την κ. Έβελιν Τριανταφύλλου για τις πολύωρες πρόβες. Ευχαρίστησε θερμά την κ. Ευτυχία Πατσιαλού για την σκέψη και την αγάπη της για τα παιδιά της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄.
Η συγγραφέας κ. Πατσιαλού από την πλευρά της ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄ ένιωσα ότι μπήκα στο σπίτι μου και βρήκα νέους φίλους».
Έπειτα από τις προσφωνήσεις όλα τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή συνοδευόμενα από την κ. Έβελιν Τριανταφύλλου, τραγούδησαν, και έπαιξαν υπέροχα παρουσιάζοντας τον Άγιο Βασίλη, έγραψαν και διάβασαν το γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη και όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το ξωτικό της ανεμελιάς, το ξωτικό της σκανδαλιάς, το ξωτικό της τεμπελιάς, το ξωτικό της δουλειάς αλλά και το Πνεύμα των Χριστουγέννων, με τις υπέροχες χορογραφίες από την Ανδριάνα Καγιά, Κοινωνική Λειτουργό της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄ και πρωταθλήτρια εναέριου χορού. Τα παιδιά μετέφεραν σε όλους μηνύματα: υγείας, αγάπης, ελπίδας, ευτυχίας, χαράς, ειρήνης και φιλίας.
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους:
Amalia Voulgari, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας
Konstantinos Zois, αντιδήμαρχο Αγρινίου
Andreas Skartsaris, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου
Bill Karamanis, εκλεγμένο μέλος της δημοτικής κοινότητας Αγρινίου
Lamprini Kolovou-Lechouriti, πρόεδρο ΤΔΕ ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου
Θέμη Γαμβρούλη, πρόεδρο του Μουσικού Συλλόγου «ΟΡΦΕΑΣ»
Χρύσα Ζανιά, εκπρόσωπο της ομάδας ΄΄Γυναικεία υπόθεση΄΄
Επίσης όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε τον κ. Παναγιώτη Αυγέρη, ηχολήπτη της εκδήλωσης. Επίσης το τμήμα Παραδοσιακής και Λαικής Τέχνης-Κ.Ε.Δ.Α. και ιδιαίτερα την κ. Ξανθή Παπαδημητρίου-Γκούβρα για τα υπέροχα δωράκια που μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους. Τον κ. Κων/νο Σαμψών- μουσικοσυνθέτη της παράστασης, τους σκηνοθέτες κ. Γιώργο Λουριδά, κ. Ζέφυρο και κ. Στάθη Σκοτίδα.
Τέλος το Δ.Σ. της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄, καθώς και η Διοικητική Διευθύντρια του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄ ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα Κ.Ξ.Γ. ΄΄ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄ και την κ. Έβελιν Τριανταφύλλου για την υπέροχη συνεργασία.

Τo ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR, η λαμπρότερη γιορτή των παιδιών της ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ΄΄!!

Previous article

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.