ανακοινώσειςδραστηριοτητες

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ!!!

0
Την Παρασκευή 20 Αυγούστου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε έναν πανέμορφο τόπο, τον Δήμο Θέρμου!
Επισκεφθήκαμε με μεγάλη χαρά κάποια από τα πολλά σημαντικά σημεία που συνθέτουν αυτόν τον σπουδαίο τόπο.
Πρώτη μας στάση, ήταν στο Μουσείο Ιστορίας Δημοτικής Εκπαίδευσης στον Ταξιάρχη. Το πρώην Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, το οποίο πλέον λειτουργεί ως μουσείο και είναι αφιερωμένο στον δάσκαλο Αθανάσιο Πριόνα, που υπηρέτησε επί σειρά ετών στο συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο. Στα εκθέματα του περιλαμβάνονται χειρόγραφα, φωτογραφικό υλικό της αποφοίτησης των τελευταίων μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και των υπολοίπων σχολείων της περιοχής, η γνωστή σε όλους σχολική ποδιά και πολλά άλλα.
Στη συνέχεια πήγαμε στο Μέγα Δένδρο, στα θεμέλια του πατρικού σπιτιού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Με ευλάβεια περιηγηθήκαμε στους χώρους που είναι γεμάτοι με εικόνες αλλά και με τις διδαχές Του.
Αμέσως μετά βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, για προσκύνημα στην Χάρη Του.
Επόμενος σταθμός ήταν το Λαογραφικό Μουσείο Θέρμου με πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα για τον τρόπο ζωής, τα ήθη, τα έθιμα και τις μεθόδους εργασίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα των χρόνων.
Στο τέλος αυτής της αξέχαστης διαδρομής βρεθήκαμε κάτω από τα επιβλητικά πλατάνια, στην πλατεία Θέρμου, για ξεκούραση και παγωτό!!!
Μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία!!! Οι εικόνες της θα μας συντροφεύουν για καιρό!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Previous article

ΕΤΟΙΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΑΣ!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.