ανακοινώσεις

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ!!

0
Την Παρασκευή 14-6-2024 πραγματοποιήθηκε η μακρινή εκδρομή του Συλλόγου Α.μεΑ.-Γονέων και Φίλων ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄ στα μαγευτικά τοπία της Ορεινής Κορινθίας.
Ωφελούμενοι, γονείς και φίλοι του Συλλόγου ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί με προορισμό την λίμνη Δόξα , το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και τα Τρίκαλα Κορινθίας.
Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου
Μας υποδέχτηκε ένας μοναχός ο οποίος μας ενημέρωσε για την ιστορία του μοναστηριού. Σύμφωνα με την παράδοση η παλαιά μονή του Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από κάποιον Καλαβρυτινό μοναχό και μετά την εγκατάλειψη της αναζητήθηκε ασφαλέστερη τοποθεσία για την ανοικοδόμηση της νέας μονής. Η νέα μονή ανακαινίστηκε εκ θεμελίων το 1754. Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Φενεού έπαιξε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, αφού αποτέλεσε την έδρα της Φιλικής Εταιρείας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας λειτούργησε στο μοναστήρι «Κρυφό Σχολειό». Το μοναστήρι δεσπόζει στην περιοχή της λίμνης και αποκαλύπτει την πανοραμική και επιβλητική θέα του παρθένου τοπίου, την οποία και απολαύσαμε καθώς ανεβαίναμε στο αρχονταρίκι. Εκεί κεραστήκαμε το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο και προμηθευτήκαμε αναμνηστικά από το όμορφο μαγαζάκι!!
Λίμνη Δόξα
Η λίμνη Δόξα είναι τεχνητή, βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην καρδιά του Αρχαίου Φενεού και δημιουργήθηκε για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της κοιλάδας του Φενεού.
Είναι ίσως από τις λίγες φορές όπου η ανθρώπινη παρέμβαση δεν αλλοίωσε το περιβάλλον αλλά άφησε πίσω της ένα φανταστικό τοπίο, όπου στα νερά της λίμνης καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα μεικτά δάση της Ορεινής Κορινθίας, δημιουργώντας μια μοναδική ψευδαίσθηση. Σημείο αναφοράς στο κέντρο της λίμνης, το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου το οποίο και επισκεφτήκαμε, εφόσον είχαμε κάνει τον γύρο της λίμνης!!!
Στην συνέχεια ανηφορίσαμε προς τα Τρίκαλα Κορινθίας
Είναι ορεινό χωριό του Νομού Κορινθίας και αποτελεί μια παραδοσιακή περιοχή με πέτρινες πλατείες και αιωνόβια πλατάνια, με σπάνιες ομορφιές , βουνά και γάργαρα νερά. Χωρίζεται σε τρεις επιμέρους συνοικίες: τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση Συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων. Στα Άνω Τρίκαλα βρίσκεται η κατοικία που γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος ο εκ Τρικάλων Κορινθίας και έπειτα Άγιος Γεράσιμος ο εν Κεφαλληνία καθώς και το αρχοντικό της οικογένειας Νοταρά. Η Μέση Συνοικία Τρικάλων αποτελεί την πολυπληθέστερη συνοικία του χωριού και βρίσκεται και αυτή μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, ενώ η Κάτω Συνοικία Τρικάλων αποτελεί την παλαιότερη συνοικία των Τρικάλων. (πηγή google)
Έχοντας γεμίσει με όλες αυτές τις όμορφες εικόνες, κατευθυνθήκαμε στο κέντρο της Πάτρας όπου επισκεφτήκαμε τα εμπορικά καταστήματα και απολαύσαμε τον καφέ και το παγωτό μας!
Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι πανέμορφες αναμνήσεις!!!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δομή μας

Previous article

Ένα ξεχωριστό και ευχάριστο γεύμα!!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.