ανακοινώσειςεκδηλώσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ- 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΔΡΑΣΕΙΣ

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, 2 Απριλίου, το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” σε συνεργασία με το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. “Γελαστή Πολιτεία” του Δήμου Αγρινίου και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου  συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, όπου έλαβαν χώρα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά ζωγράφισαν σχετικά με τον αυτισμό, έπαιξαν βιωματικό παιχνίδι και στη συνέχεια, οι δύο δομές μοίρασαν έντυπο υλικό και αναμνηστικά.

Οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” δημιούργησαν προ ημερών χειροποίητα σαπούνια, διάφανα με μπλε ανθρωπάκι, το χρώμα του αυτισμού, και το προσέφεραν στους συμπολίτες μας.

Επίσης, η “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” έλαβε μέρος και σε μια δεύτερη δράση. Νωρίς το πρωί μια ομάδα ωφελουμένων με τους γονείς τους το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη του Δ.Σ. μεταφέρθηκαν στο Αντίρριο, όπου θα συναντούσαν άλλους κοινωνικούς φορείς από την Αιτωλοακαρνανία, οι οποίοι θα περπατούσαν τον πεζόδρομο της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου και στα μισά θα συναντούσαν κοινωνικούς φορείς της Πάτρας, φορώντας μπλουζάκια, αναφερόμενα στην Ημέρα του Αυτισμού και ανταλλάσσοντας μηνύματα.

Ελπίζουμε οι παραπάνω δράσεις να κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας, γιατί έτσι θα μπορέσουν τα Άτομα με Αυτισμό να λειτουργήσουν και να ενταχθούν καλύτερα στην κοινωνία μας.

 

Κατάθεση στεφάνου για την 25η Μαρτίου στην πλατεία Δημάδη

Previous article

“Let’s Do It Greece, 2019”-7 Απριλίου, Αγρίνιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.