ανακοινώσεις

Πάνω από 9,5 εκατ. ευρώ και 100 προσλήψεις στις δομές

0
SYNENTEYJH.jpg 2

 

Καταπολέμησης της φτώχειας σε πρώτο πλάνο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας –

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας, κάνει στροφή στην πολιτική της θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της, τον σχεδιασμό δράσεων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, την άρση των ανισοτήτων, την κSYNENTEYJH.jpg 2αταπολέμηση της φτώχειας και κάθε επιπτώσεων από την πολυεπίπεδη κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την χώρα μας.

Μαζί με το πλήρες και ολοκληρωμένο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής Υγείας των πολιτών, που περιλαμβάνει δεκάδες δράσεις στις οποίες ενημερώνονται και εξετάζονται χιλιάδες πολίτες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την τοπική κοινωνία, την ενημερώνει, παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους, εξασφαλίζει τη διαμονή και τη διατροφή σε αστέγους ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δημιουργεί κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, δομές συσσιτίου, καθώς και κέντρα κοινότητας.

Ήδη εντάχθηκαν στο νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» συνολικά πέντε δράσεις ύψους πάνω από 9,5 εκατομμύρια ευρώ και ειδικότερα:

 • Πέντε (5) Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία – ΚΔΗΦ, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ,
 • Δύο (2) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ, ύψους 225.000 ευρώ,
 • Έξι (6) Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ,
 • Τρεις (3) Δομές Αστέγων, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ και
 • Δεκαπέντε (15) Κέντρα Κοινότητας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 ευρώ.

«Κάνουμε στροφή και αλλάζουμε πορεία. Βλέπουμε μπροστά μας τους συμπολίτες μας που υποφέρουν και αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε άλλο. Μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, του μοναδικού χρηματοδοτικού μας εργαλείου, δημιουργούμε δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πολιτική που εφαρμόζει η Περιφέρεια μαζί με την προληπτική υγεία που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου. Ο αδύναμος πολίτης θα βρει πλέον το σημείο αναφοράς του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκαν όλες οι προτάσεις που υπεβλήθησαν από τους Δικαιούχους έπειτα από τις προσκλήσεις που δημοσιοποιήθηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις με σημαντική υπερδέσμευση του προϋπολογισμού της πρόσκλησης, ενώ να σημειωθεί πως για την δημιουργία Κέντρων Κοινότητας και στους υπόλοιπους τέσσερις Δήμους της Περιφέρειας έχει ήδη εκδοθεί σχετική πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων.

Οι Δομές αυτές θα λειτουργήσουν με ευθύνη των δικαιούχων Δήμων, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας οι οποίοι είναι «ώρα να τρέξουν για να υλοποιήσουν άμεσα τις δράσεις αυτές. Διεκδικήσαμε χρήματα και τα φέραμε, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε αυτό το σύνολο παρεμβάσεων για την κοινωνία. Δε θα περιοριστούμε μόνο σε αυτά, θα έρθουν κι άλλα».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως στρατηγικό της στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας με ανθρωπιά, αλληλεγγύη προς όλους, τους άνεργους, τους φτωχούς, τους συνταξιούχους και τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πάντοτε με στόχευση προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Διεκδικούμε ακόμα περισσότερα» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του Βαγγέλης Γεωργίου, προϊστάμενος της Μονάδας Α’: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) σημείωσε πως «οι δράσεις αυτές είναι το δεύτερο μέρος ενός συνόλου δράσεων. Οι προηγούμενες αφορούσαν την ισότητα των δύο φύλων και τις ίσες ευκαιρίες. Έχουμε χρηματοδοτήσει με 17 εκατ. ευρώ δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, στήριξης εργαζόμενων γονέων ΑμεΑ ή μη».

Τέλος, θα υπάρχει διαρκής υποστήριξη των δικαιούχων με ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες, καθώς θα υπάρχει ανοικτή συνεργασία με την ΜΟΔ Α.Ε. για την υποβοήθησή τους αν και εφόσον ζητηθεί.

Υποστήριξη δομών με ενίσχυση προσωπικού

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο τόνισε, κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, είναι η ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό στις δομές αυτές ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Για την επιτυχημένη υλοποίηση των δράσεων, χωρίς καθυστερήσεις, έχει ήδη ζητηθεί από την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, την Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης (ΕΥΘΥ) – ΕΣΠΑ και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) η υποστήριξη των δικαιούχων με έμφαση στα θέματα πρόσληψης προσωπικού για την λειτουργία των Δομών.

Μιλώντας η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου σημείωσε πως θα γίνουν συνολικά 100 προσλήψεις στις Δομές αυτές. Θα προκηρυχθούν αυτές οι θέσεις από τους δικαιούχους Δήμους και οι διαδικασίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, θα προσληφθούν στα Κέντρα Κοινότητας (60 άτομα), στις Δομές παροχής βασικών αγαθών (Κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια 10 άτομα και κοινωνικά φαρμακεία 10 άτομα) και στις Δομές για αστέγους (Υπνωτήρια 10 άτομα και Κέντρα Ημέρας 10 άτομα), με ειδικότητες κοινωνικών λειτουργών, οικονομολόγων, φαρμακοποιών, μαγείρων, βοηθητικού προσωπικού, γενικών καθηκόντων κ.α.

 

*Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας με τις Δομές

A/A

ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ Π/Y
1

Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία – ΚΔΗΦ

(Π/Υ 2.241.000€)

Η   πράξη αφορά στη χρηματοδότηση των δικαιούχων για την υλοποίηση για 3 έτη από τα ΚΔΗΦ παρακάτω ενεργειών:

α)         Την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε άτομα με αναπηρίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

•           Τη μεταφορά των ωφελουμένων προς και από το Κέντρο, με μεταφορικό μέσο του δικαιούχου.

•           Τη διαμονή και τη διατροφή τους (πρόχειρο γεύμα).

•           Το πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής που έχουν ανάγκη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ΑμεΑ (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες και άλλα), βάσει του εξατομικευμένου προγράμματος του κάθε ωφελούμενου.

•           Την παροχή ατομικής ή και ομαδικής άσκησης.

•           Την εκπαίδευση τους στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής.

•           Τη δημιουργική απασχόλησή τους και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους.

•           Τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης

β)         Την υλοποίηση δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς / φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, τα υπό ίδρυση Κέντρα Κοινότητας, άλλες δομές παροχής παρεμφερών υπηρεσιών και την τοπική κοινότητα γενικότερα (π.χ. δήμους, αθλητικούς, πολιτιστικούς ή άλλου είδους συλλόγους, εκπαιδευτική κοινότητα κτλ), με στόχο τη διασύνδεση των δομών με την τοπική κοινότητα, την ένταξη των ωφελουμένων σε αυτήν και συνεπώς την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο.

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

 1. ΜΕΡΙΜΝΑ (Δ. ΠΑΤΡΕΩΝ)
 2. ΣΥΛΟΓΟΣ ΑμεΑ ΜΑΧΗΤΕΣ (Δ. ΠΑΤΡΕΩΝ)

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΑΣ

 1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ (Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ)
 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑμεΑ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ (Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ)
 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑμεΑ ΑΛΚΥΝΟΗ (Δ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ)

               ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΥ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ

396.000,00

374.400,00

547.200,00

288.000,00

576.000,00

2.181.600,00

A/A

ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ Π/Y
2

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ

(Π/Υ 225.000€)

Αντικείμενο είναι η παροχή από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Η Δράση αφορά την συνέχιση των υφιστάμενων Δομών για ένα έτος.  

Ν. ΑΙΤΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΥ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ

120.120,00

119.103,14

239.223,14

3

Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο

(Π/Υ 1.555.200€)

Οι ενταγμένες Δράσεις που χρηματοδοτούνται για 3 έτη περιλαμβάνουν   μία, δύο ή και τις τρεις από τις παρακάτω περιγραφόμενες δομές:

Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Αφορά στη διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κλπ, σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Δομή Παροχής Συσσιτίου:

Αφορά στην παροχή συσσιτίων σε σταθερή και τακτική σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Η παρασκευή και παροχή συσσιτίων θα πρέπει να πραγματοποιείται σε πλήρη συμφωνία με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις.

Κοινωνικό Φαρμακείο:

Αφορά στην παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Το σχετικό φαρμακευτικό υλικό θα πρέπει να εξασφαλίζεται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών.

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο)

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΑΣ

 1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – Ε.Π.Ε.Κ.Α. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δ. Θέρμου)
 2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – Ε.Π.Ε.Κ.Α. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Δ. Ναυπακτίας)
 3. ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο)
 4. ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Κοινωνικό Παντοπωλείο)

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

 1. ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ (Κοινωνικό Παντοπωλείο)

ΙΚΕΛΟΣ (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δ. Ήλιδας)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΥ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ

 

636.480,00

243.360,00

290.160,00

416.520,00

117.000,00

117.000,00

308.880,00

2.129.400,00

 

ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ
4

Δομές Αστέγων

(Π/Υ 1.112.580€)

Οι δράσεις αφορούν την χρηματοδότηση για 3 έτη των παρακάτω δομών:

Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ):

Τα «Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων» είναι ανοικτές δομές άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των αστέγων. Παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Υπνωτήρια:

Τα «Υπνωτήρια» είναι δομές άμεσης φιλοξενίας που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο. Παρέχουν υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης.

Οι δράσεις χρηματοδοτούνται για τρία έτη

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων)
 2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (Υπνωτήριο)

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 1. ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Υπνωτήριο)

 

               ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΥ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ

538.200,00

556.920,00

631.800,00

1.726.920,00

 

ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ
5

Κέντρο Κοινότητας

(Π/Υ 3.500.000€)

Η πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία, από τους δικαιούχους, Δομής με την ονομασία «Κέντρο Κοινότητας» για 3 έτη. Με βάση την οικεία ΚΥΑ, τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».

Συγκεκριμένα, το «Κέντρο Κοινότητας» θα δραστηριοποιηθεί, στα εξής πεδία:

•           Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

•           Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

•           Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων (Αρθρο 2, παράγραφος 2 της οικείας ΚΥΑ).

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, οι Δικαιούχοι υποχρεωτικά αναπτύσσουν δράσεις και στα τρία ανωτέρω πεδία.

Στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών δύναται να περιλαμβάνεται και η παροχή σίτισης και βασικών αγαθών, και ειδικότερα:

•           Η διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κλπ, σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη.

•           Η σύνδεση με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων και τη σίτιση/διανομής στα ωφελούμενα άτομα.

Για τη σίτιση, διευκρινίζεται ότι η σχετική πρόβλεψη αφορά σε προ παρασκευασμένα τρόφιμα και όχι σε Παρασκευή γευμάτων που απαιτούν ειδικές προδιαγραφές υποδομών (π.χ. κουζίνα) και σχετική αδειοδότηση

Τα Κέντρα Κοινότητας, μπορούν να συμπεριλαμβάνουν και τα εξής:

1.         Λειτουργία Παραρτήματος / Παραρτημάτων για παροχή υπηρεσιών σε θύλακες/πληθυσμό Ρομά

2.         Λειτουργία κινητής/ών μονάδας/ως για τον εντοπισμό και εξυπηρέτηση ατόμων απομακρυσμένων περιοχών

3. Λειτουργία Παραρτήματος / Παραρτημάτων για την παροχή υπηρεσιών σε μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τα οποία υλοποιούν και τις εξής διακριτές δράσεις:

–           Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού σε ενήλικες μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας

–           Διαπολιτισμικές δράσεις με έμφαση στη συνύπαρξη παιδιών και νέων αλλοδαπών και γηγενών

–           Δράσεις για την προώθηση της πρόσβασης των μεταναστών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην αγορά εργασίας

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

 1. ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ)
 2. ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)
 3. ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)
 4. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ)
 5. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 1. ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)
 2. ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)
 3. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)
 4. ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

 1. ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)
 2. ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ)
 3. ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)
 4. ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)
 5. ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)
 6. ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ)

             ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΥ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ

488.160,00

357.264,00

196.560,00

220.320,00

112.320,00

483.840,00

313.200,00

311.040,00

112.320,00

362.880,00

330.800,00

220.320,00

108.000,00

120.960,00

369.504,00

4.107.488,00

Διευκρινιστική εγκύκλιος

Previous article

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.